Geniet van een heerlijke vakantie in de mooie Dordogne.

Het huis ligt nog net in de Perigord Pourpre  (paars de kleur van de wijn) en aan de rand van een klein “gehucht” genaamd Lentignac wat onderdeel van de gemeente Sainte Alvère is.

De meer bekende plaatsen in de omgeving zijn Le Bugue, Sarlat, Perigueux en Bergerac.

Transavia vliegt vanaf Rotterdam nagenoeg het hele jaar op Bergerac voor zeer aantrekkelijke prijzen.   Een auto kunt u daar ook huren vanaf 120 euro per week.

Het huis is rustig maar niet geïsoleerd gelegen, maar in de directe omgeving is veel te doen, zoals het bezoeken van grotten o.a. gouffre de Proumeyssac, gouffre  de Lascaux en gouffre de Rouffignac, of chateaus, zoals Castelnaud, Beynac en Milandes (Josephine Baker).

Daarnaast zijn er de wekelijkse markten, de brocantes en vooral de avondmarktjes (marché nocturnes) zijn heel gezellig en waar ook nog eens lekker gegeten kan worden.

Paardrijden en tennissen is ook mogelijk in de naaste omgeving.

Voor de liefhebbers van de golfsport, 15 minuten vanaf het huis ligt de mooiste golfbaan van de Dordogne, namelijk  La Marterie  in Saint Felix de Reillac, www.marterie.bluegreen.com ,  Golf in Perigueux www.golfdeperigueux.com  en Lolivarie in Saint Germain de Belvès  www.lolivariegolfclub.com .

Voor families met kinderen is er een leuk kinderparadijs op 15 minuten afstand van het huis waar je een dag kunt vertoeven www.jacquouparc.com  en ook is er een survivelpark Indian Forest op camping le Mondou op 1 uur afstand van het huis.

Het gebied staat naast zijn wijnen ook bekend om zijn truffels. Direct naast het huis staan truffelbomen, les truffières, waar in de winter de truffels gezocht worden met een hond. De truffels worden verhandeld, iedere maandagmorgen in Sainte Alvère voor wel 1.000 euro of meer per kilo.

Ook buiten het zomerseizoen is het er prachtig en kunt u genieten van de rust, ruimte en bosrijke natuur.

Wij hopen dat u zich welkom voelt en zult genieten van een heerlijke vakantie.